Profiteer van onze voorjaarsacties in de maanden april, mei en juni. Kijk op de website onder de knop NIEUWS voor meer informatie.

Sluiten

Steenmarters een ware plaag voor auto-eigenaren

Steenmarters een ware plaag voor auto-eigenaren

Steenmarters zijn een ware plaag in parkeergarages. Ze kunnen er meestal eenvoudig binnenkomen en ongestoord de bedrading van auto’s aanvreten. De herstelkosten zijn hoog en het ongemak voor de eigenaar van de auto groot. Kosten kunnen vaak niet worden verhaald op een verzekering.

De steenmarter is een gewoontedier en blijft terugkomen. Ze zijn beschermd in Nederland en boetes als een steenmarter wordt gevangen of gedood kunnen oplopen tot € 80.000,- Een goede reden om te kijken naar een andere oplossing om de steenmarter buiten de deur te houden.

De vraag van eigenaren van parkeergarages en VvE-en of het mogelijk is de toegangspoort van de parkeergarage aan te passen komt steeds vaker voor.

Gelukkig hebben we daar passende oplossingen voor die aanmerkelijk minder kosten dan het genoemde boetebedrag. Soms is het mogelijk om de bestaande deur aan te passen,

Recent is de toegangspoort van parkeergarage VvE Kroonenbourg in Malden aangepast.

De speedgate is vervangen door een Hörmann parkeergaragedeur APU F42 met onderin een vast paneel en daarboven rvs metaalgaasroosterpanelen voor ventilatie.

De deur is uitgerust met een snellopende frequentie-gestuurde aandrijving die zorgt voor snel openen en sluiten. Geen wachttijd voor in- en uit rijdend verkeer en ongenode gasten krijgen geen om naar binnen te glippen. Verder is de deur voorzien van opto-sensoren om te voorkomen dat deur sluit op het moment dat een voertuig passeert.

Om de steenmarters buiten te houden moet de garagedeur goed aansluiten op de vloer. Bij parkeergarage Kroonenbourg in Malden is hiervoor een nieuwe stalen dorpel in het straat- werk gestort. Vanwege de hoogte verschillen in het straatwerk is de parkeergaragedeur uitgevoerd met een extra lip om de doorrijstrook voor auto’s goed af te sluiten.

De looppoort en het hekwerk naast de doorrijopening zijn deels voorzien van geperforeerde plaat om ook deze delen ondoordringbaar te maken voor de steenmarter.

Uiteraard is alles in de juiste RAL-kleur uitgevoerd zodat het past bij de omgeving.

Een mooie en uitdagende klus. Op bijgaande fotoreportage is het verloop van de werkzaamheden en het eindresultaat te zien.

Zoekt u ook een oplossing om steenmarters te weren in uw (parkeer)garage?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Voordelen Van Berkel Deuren B.V.

✅  vrijblijvend advies

✅  totaaloplossing

✅  marktconforme prijs

✅  installatie door vakkundige monteurs

✅  24-uurs storingsdienst staat tot uw beschikking

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Ook voor jouw parkeergarage hebben we een passende oplossing! Samen met jou bekijken we de mogelijkheden.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then